Diverse

Alege Timisoara ca destinatie turistica

Timisoara – destinatie turistica de top

Fosta cetate, Timisoara este astazi unul dintre cele mai importante centre atat pe plan economic, cat si pe plan cultural. Edificiile care se imbina in cotidian poarta amprenta trecutului tumultuos si minunat, al epocilor pline de eleganta, lux si opulenta.

Palatul Dicasterial, construit in secolul al XIX-lea este unul din simbolurile binecunoscute ale orasului. Rolul initial ce i-a fost atribuit, si anume cel juridic, s-a pastrat pana in ziua de astazi, fiind sediul Judecatoriei Timisoara.

Domul Romano-Catolic, finalizat in anul 1773, este un exemplu extraordinar de arhitectura baroca. Picturile cu care ii sunt impodobiti peretii sunt adevarate opere de arta, la fel ca si multele obiecte de valoare ce pot fi admirate si astazi, printre cere se numara candelabrul de argint si orga incorporata in anii 1800.

Obiective turistice in Timisoara

Indiferent de motivul pentru care te afli in Timisoara, ar fi o mare pierdere pentru tine, din toate punctele de vedere, daca nu ti-ai face timp si pentru cateva plimbari in care sa vizitezi obiectivele turistice ale Timisoarei.

Gradina Zoologica si Muzeul Satului sunt alte doua atractii turistice care merita vizitate in Timisoara, unul dintre motivele pentru care le-am bagat la „pachet” este acela ca sunt una langa alta si astfel impusti doi iepuri dintr-o lovitura.

In gradina zoologia au fost aduse mai multe animale iar Muzeul Satului Banatean este pur si simplu extraordinar. Denumit „mandria Banatului” este un muzeu etnografic in aer liber care iti taie rasuflarea.

Piata Unirii strajuita de cladiri istorice pline de accente arhitecturale vieneze impreuna cu domul catolic si biserica sarbeasca sunt renovate in proportie de 90%. In foarte scurt timp privelistea cladirilor nou renovate precum si strazile pietonale adiacente vor face din acest obiectiv din Timisoara un loc foarte placut pentru promenada si relaxare.

Centrul vechi al Timisoarei este intesat de terase, baruri cu specific si restaurante ce cuprind meniuri internationale. Poti lua masa sau iti poti bea cafeaua fie in piata Unirii sau Operei, fie pe strazile nou pavate ce le inconjoara.

La lista obiectivelor adaugam Muzeul Banatului, Farbrica de Bere, Canalul Bega, Teatrul National, Opera Timisoara, Parcurile: Rozelor, Copiilor, Central etc precum si Catedrala Mitropolitana, Sinagoga, Biserica Balcescu etc.

Timisoara – Mica Viena

Denumita pe buna dreptate „Mica Viena”, orasul de pe Bega, Capitala Banatului, Timisoara ramane o destinatie de top atat pentru impatimitii de istorie precum si petru cei care doresc sa descopere o oaza de relaxare, sau cei veniti aici in interes de servici, in vizita la rude sau la studii.

Pentru a veni in intampinarea nevoilor tale am gasit si solutia ideala pentru cazare in Timisoara! Rezarva-ti azi un loc la Pensiunea Elisei Timisoara, o unitate de cazare recent renovata, cu dotari moderne, preturi decente si localizare ideala, aproape de obiectivele principale ale orasului. O recomondam cu incredere si te invitam sa vizualizezi camerele pe site-ul oficial.